Långintensiv träning

vaderobatarna

Börja spela golf eller annan lågintensiv träning

Golf fick sitt genomslag i Sverige redan under 30-talet (och den typen av spel lever fortfarande kvar under benämningen hickory-golf, efter den typ av trä som klubborna då var gjorda av), men det var först under 1980-talet då sporten blev en internationell publiksport som den blev riktigt folklig. Vi räknar idag med mer än en halv miljon aktiva spelare av golf i vårt land, och i hela världen så är antalet nära 90 miljoner om man räknar in både spelare på amatörmässig nivå liksom de som spelar golf professionellt.

Den vanligaste myten om golf och de som spelar golf är än idag den om att det är en sport som betyder omfattande investeringar i klubbmedlemskap och köp av utrustning. Faktum är att det är en relativt billig sport och de allra flesta av oss har råd att gå med i en golfklubb (vilket oftast inte kostar mer än ett medlemskap i ett lokalt gym), och utrustning kan både hyras och lånas.

Så vad är då fördelarna när det gäller hälsa och motion? Först och främst så handlar det så klart om att vara ute i friska luften, men att spela golf över en hel bana med 18 hål innebär en hel del rörelse över långa sträckor. Ibland faktiskt upp emot en mils promenad per runda golf.

Dessutom förekommer lågintensiv träning när det gäller att slå med de olika klubbor som används i golf, ibland styrka i snabba slag och ibland långsammare slag med lägre intensitet. Golf kan därför beskrivas som den perfekta blandningen av promenad med träningsstationer (med träning av den lågintensiva slaget), och i kombination med sportens ekonomiska lättillgänglighet så är det en utmärkt nybörjarsport.