Dold vardagsmotion

vaderobatarna

Upptäck den dolda motionen i vardagen

Varje dag antingen missar du eller tar tillvara på ypperliga tillfällen att få lite motion genom pulshöjande och förbrännande aktiviteter, som du antingen är helt omedveten om eller om du har tur högst medveten om. Exempel på situationer som du inte ska försitta när det gäller motion i din vardag är att ta trapporna när det är möjligt istället för hissen. När är det då möjligt, kanske du tänker? Om du ska åka två våningar upp och inte har några problem med varken höfter eller knän så finns det inga ursäkter att använda sig av hissen istället för att ta trapporna istället. Du förbränner, beroende på trappornas längd naturligtvis, något i stil med en halv smörgås bara genom att göra trappvalet framför den bekväma resan med hissen.

Men att välja hissen framför trapporna är långt ifrån det enda valet du kan göra i din vardag för att förbättra din hälsa och kondition, det finns massor av ytterligare tillfället att ta till vara på och som kommer att göra större skillnad än du tror.

Nästa gång du åker buss eller tunnelbana, prova till exempel att gå av en station tidigare, och sedan promenera därifrån hem (i din alldeles egna takt eller i ovan beskrivna tempo som en rask promenad). Om du gör detta åtminstone två gånger i veckan så har du en halvmil extra motion att lägga till din träning och förbränning. Detta i sin tur innebär ytterligare en halv smörgås som du med gott samvete kan äta utan att tänka på energiinnehåll eller viktuppgång.

Sist men inte minst, ett oerhört lättillgängligt tips för den absolut bekvämaste av oss: gå ut med soporna och pappersåtervinningen oftare! Gör det till en vana att gå till närmsta återvinning åtminstone dubbelt så ofta som nu, och du dubblar med ens den motion du får när det gäller desa aktiviteter.