Vad innebär hälsa egentligen?

Det är ingen överdrift att säga att vi idag bombarderas med budskap som är relaterade till hälsa, fitness, ökat välmående eller högre livskvalitet. Informationen når oss varje dag från reklam i tunnelbanan och på bussar, i brevlådan eller i teven. Eller så läser vi om hur vi uppnår bättre hälsa i dagstidningarnas bilagor eller egna hälsorelaterade magasin i tidningshyllorna. Vi har kanske vänner och bekanta som berättar om sin egen träning och kommer med välmenande tips och råd om hur även du kan förbättra din hälsa.

Det kan vara svårt för de flesta av oss att sortera alla råd och tips som är uppblandade med reklambudskap och säljande snack. Ofta kan det innebära att man helt avstår från allt vad träning och hälsa innebär i ren protest.

Men faktum kvarstår ju att vi alla mår bättre av träning, och att må bra är något att eftersträva i livet. Det kan nog de flesta skriva under på. Den här bloggen kommer att fungera som en inspirationskälla för dig som inte riktigt vet i vilken ände du ska börja din resa mot ett hälsosammare, och förhoppningsvis längre, liv.

Att uppnå god hälsa behöver inte alls betyda att man springer en mil på under 45 minuter eller att man bygger muskler på gym. Istället är hälsa något högst individuellt och det kommer lika mycket inifrån som från vårt yttre beteende. Det finns olika vägar att ta sig fram till det mål som vi alla strävar efter: god hälsa.