Intresset för golfen växer i Sverige

golf

Golf som sport växer så det knakar i Sverige. Från att tidigare vara en sport som ansågs väldigt snobbig och endast för vita privilegierade män spelas den nu av både män och kvinnor, inte sällan som en parsport. När det kommer till samhällsklasser finns inte heller där någon tydlig uppdelning utan den spelas av alla möjliga. Gamla som unga och oavsett samhällsklass.

Så vad är det som har fått golfen att växa så mycket? Det är svårt att sätta fingret på en enskild faktor, men bakomliggande orsakerna kan vara många. Det kan handla om att sporten har blivit mer tillgänglig, bland annat genom lägre klubbavgifter och billigare utrustning. Det kan också handla om att sporten har fått större acceptans. Kanske genom att vi fått större kunskap om sporten genom media och populärkultur.

Media och populärkulturens inverkan

Golf har fått en given plats i såväl kvällspressen och dagstidningarnas sportbilaga, även om sporten inte nåt samma allmänintresse som till exempel fotboll eller ishockey. Det finns flera nischade magasin om golf, så väl på nätet som i din lokal tidningsbutik och både på svenska men framförallt internationella.

För den som är uppväxt med en spelkonsol märker att golfspelen är omåttligt populära i sportkategorin, så väl till PlayStation, Xbox och Nintendos motsvarigheter. Där Nintendo har gett ut spel som är lite mer vardagliga och lämpar sig för alla åldrar medan konkurrenterna har mer realistiska versioner där du i de senare utgåvorna kan inta rollen som bland annat Tiger Woods.

För den flitige online casino besökaren som har tröttnat på att spela Dazzle Me eller andra slotsspel kan man hoppa in på betting sektionen och lägga några kronor på en intressant golfmatch istället.

För att inte tala om filmerna från 90-talet Tin Cup, Happy Gilmore och vår egen svenske ikon Stig Helmer i Den ofrivillige golfaren.

Ja, golfen är på frammarsch. Kanske tack vare all uppmärksamhet i media och populärkultur. Kanske för att det helt enkelt är en fantastiskt rolig sport.