Börja!

Börja!

Börja från absoluta början

Att komma igång med sin vardagsmotion kan erbjuda nog motstånd för de flesta av oss och det är därför som det är särskilt viktigt att bara sätta igång med någon typ av motion i vardagsform. Ditt mål mål behöver ingalunda vara att bli en tv4-gladiator eller ens en elitmotionär: du behöver bara sätta fart på ett eller annat sätt. Hur det sättet än ser ut är upp till dig.

Oavsett om det innebär en extra promenad från bussen eller kanske en cykeltur till och från Konsum eller Ica så är den ovärderliga vardagsformen av motion ovärderlig när det gäller motion och hälsa. Att helt enkelt komma igång med det som man behöver i sin vardag i motionsform är oftast det som är svårt men samtidigt ovärderligt i jämförelse med regelbunden och hår träning.

Promenera, gå på powerwalk eller raska promenader eler nyttja sin cykel är samtliga sätt som vi tidigare gått igenom för att se vilka sätt som är de som är de bästa för den vardagliga motionen. Men vi har glömt en mycket viktig faktor: nämligen den som har att göra med vår dygnsrytm att göra. Fakta och studier säger nämligen att vi förbränner och får ut mer av vår träning ju tidigare på dagen den förläggs – ju tidigare på dagen du antar din motionsform desto bättre med andra ord.

Oavsett om det gäller pass på gymmet, promenader powerwalks eller cykelturer tidigt om morgnarna så är alla typer pulshöjande och lågintensiva motionsformer bäst på den tidiga morgonkvisten. Att ta sig upp i ottan kan vara besvärligt, men det har visast sig att detta är det bästa sättet att lyckas med sin träning och sina mål över tid.