Skridskor

Skridskor

Återupptäck inlines, rullskridskor och skridskor

De flesta av Sverige städer med tio tusen invånare eller fler har en ishall. Denna anläggning är inte bara tillgänglig för det lokal hockeylaget eller isdansarna, utan är i regel öppet för allmänheten större delen av tiden också. För den som kan åka skridskor så är detta ett utmärkt tillfälle att träna både kondition och få en ordentlig genomkörare av både ben och rumpa i och med den träning som erbjuds. Även om du som läser detta inte alls kan åka skridskor så behöver du inte känna dig avskräckt, de öppna timmarna på den lokal ishallen är i regel fullständigt fyllda av nybörjare som tar sina första skär på ett par skridskor. Ett utmärkt tillfälle att lära sig med andra ord. Många av landets ishallar är också öppna nästan året runt, möjligtvis med undantag under de varmaste månaderna under sommaren.

För den som inte alls behärskar skridskor så är därför rullskridskor eller inlines ett mycket hett tips. Det är skridskor som man åker på asfalt, och därmed kan lära sig, träna och utöva på gatan utanför huset utan den utsattheten man exponeras för i en ishall. Rullskridskor eller inlines är i likhet med cykel någon som man kan nyttja året runt så länge bar backe råder, och därmed mer eller mindre en åretruntidrott och en träning som man aldrig har ursäkt att missa.

Att åka inlines eller rullskridskor går dessutom mycket fortare än att gå, och nästan lika fort som att cykla, vilket betyder att det är ett mer effektivt (både när det gäller tid och hälsovinnande effekter) än att gå eller ägna sig åt powerwalk. Inlines eller rullskridskor – testa det redan nu och du kommer aldrig ångra dig!